5. syyskuuta 2016

SYKSYN SATOA: OMPPUHILLO (x2) & KANTARELLIPASTA

Tällä kertaa olisi luvassa oman maan sadosta tehtyjä herkkuja, nimittäin kahta maukasta omenahilloa ja kantarellipastaa! Mikäs sen parempaa, kuin suunnata syksyisenä päivänä sienimetsään, ja valmistaa saaliistaan herkullista ruokaa. Metsän antimet kannattaa ehdottomasti hyödyntää, pienellä vaivalla saa talteen niin sienet kuin marjatkin. Turhaa maksaa kaupan kalliista vaihtoehdoista, kun itse poimimalla saa vastaavat metsästä kerättyä! Talvella on mukava suunnata pakastimelle kaivelemaan syksyllä kerättyjä luonnon herkkuja.

Kantarellien suhteen puntaroin pitkään pastan ja piiraan välillä, ja pastan lisäksi sieniä jäi myös piiraaseen asti. Piirastarpeet on säilötty sopivaa leivontahetkeä odottamaan. Lisäksi meidän omenapuut yllätti mukavalla sadollaan, joten meidän perheen naisista jokainen tekikin omat versionsa omppuhillosta. Minä toteutin kaksi erilaista herkullista hilloa!

Minulla ei ole tarkkoja määriä mihinkään ohjeista, sillä heittelin aineksia mukaan maistellen aina välillä sen hetkistä tuotosta. Kokeilemalla löytää parhaan lopputuloksen!

 Omena-kanelihillo

omenoita
vettä
hillosokeria
kanelia

Pilko haluamasi määrä omenia ja poista siemenkodat. Laita omenalohkot pehmenemään kattilaan pieneen vesimäärään, hauduta miedolla lämmöllä. Soseuta pehmenneet omenat sauvasekoittimella tasaiseksi seokseksi, laita kattila takaisin liedelle. Lisää joukkoon hillosokeri ja haluamasi mausteet, sekoita hyvin. Anna soseen kiehua hiljaa poreillen noin 10 minuuttia, jonka jälkeen jäähdytä ja purkita valmis hillo. Maukas hillo on valmista nautittavaksi syksyn ja talven kylminä iltoina ;)

 Mausteinen omenahillo

omenoita
vettä
hillosokeria
kanelia
sitruunamehua
inkivääriä

Katso valmistusohje yllä.

 Kantarellipasta

kantarelleja
sipulia
ruokakermaa
suolaa
pippuria
parmesaania
pastaa

Haihduta kantarelleista ylimääräinen neste kääntelemällä niitä pannulla. Lisää joukkoon nokare voita, ja reilusti kuutioitua sipulia. Kuullota kantarellit ja sipulit voissa kauniin värisiksi ja pehmeiksi. Lisää joukkoon haluamasi määrä ruokakermaa, itse lisäsin reilusti valuvan pastakastikkeen aikaansaamiseksi. Lisää joukkoon haluamasi mausteet, itse käytin vain suolaa ja pippuria, jotta kantarellien maku ei peittyisi mausteiden alle. Tarjoile kastike pastan kanssa, ripottele päälle runsaasti parmesaania. Nauti!

Suosittelen kyllä lämmöllä jokaista suuntaamaan sienimetsään tai puutarhaan omppuja poimimaan, kyllä on ihanaa valmistaa ruokaa itse keräämistään raaka-aineista! :) Sienet ovat valtavan herkullisia ja terveellisiä, menevät niin piiraissa kuin erilaisissa ruoissakin. Itse aion ehdottomasti kokeilla vielä herkullista kantarellipiirasta, ja viikonloppuna saimme nauttia sisareni kokkaamasta tattipiiraasta. Olipas muuten hyvää! Ja omppuhilloista voi tehdä lukemattomia erilaisia variaatioita, jokainen makunsa mukaan. Aion muistella syksyn omppusatoa viileinä talvipäivinä, kun sujautan itsetehtyä hilloa esimerkiksi puuron, myslin tai jogurtin sekaan. Innostuin puuhasta niin kovasti, että haluaisin kokeilla muidenkin hillojen valmistusta!

Joko te olette ehtineet testailla erilaisia sieni- tai hilloreseptejä? Kommenttiboksiin saa jakaa reseptivinkkejä, otan niitä ilomielin vastaan :)

20 kommenttia :

  1. Oi nam miten hyvältä näyttää ja kuulostaa!♥ Täytyy ehdottomasti testata molempia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvaa vaan oliko hyvää :P Kiva kuulla, että innostuit testaamaan!

      Poista
  2. Ei vitsimiten ihania syksyruokavinkkejä<3 Toi omppohillo näyttää sille, et se todellakin kruunais vaikka puurolautasen :') Mä oon juonu tänä syksynä mehustetua viinimarjamehua ja maistellut viinimarjoista tehtyä hilloa, joka sekin oli niin hyvää<3
    Myös mustikoista on tullut tehtyä piirakkaa ;) Sadonkorjuuherkkuna parasta on kesäkurpitsalasagne<3 Suosittelen muru kokeileen!!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ebe ♥ Niin kuule kruunaa, ja siitä tuli tosi namia! Meillä äiti kans mehusti, ja teki ilmeisesti myös jotain puolukkahilloa :) Oii kesäkurpitsalasagne, tota on pakko saada!! ♥_♥

      Poista
  3. oi nam nam! täällä tulee ihan nälkä.. Omppuhillot on tehty mutta tuota kanttarellipastaa vois koittaa ;) http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, kannattaa kyllä mikäli kantarelleista tykkää ;)

      Poista
  4. Naams! Herkullisen näköisiä sekä kuuluisia reseptejä, ainakin kanttarellipasta lähtee kokeiluun. Mulla löytyy blogista myös yksi sieniresepti :)
    jasmintuomi.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kuulla! :) Oi että, käyn kyllä heti kurkkaamassa :P

      Poista
  5. Eikä omppuhilloa! Nam :) mulla oiskin tuossa muutamia suomiomenoita niin niistä voiskin tehdä hilloa! Kiitos ohjeista ja vinkeistä ♡ psst. älyttömän kauniit kuvat! ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam tosiaan, rakastan omppuhilloo! :') Kannattaa kyllä tehdä, mä ainakin oon ihan innoissani näistä :D Kiitos murunen ♥

      Poista
  6. Itsetehty omenahillo on parasta!! ♥ Vitsi miten hyvältä tuo kantarellipastakin vaikuttaa, itse en ole oikeastaan syönyt kantarelleja pitkään aikaan enkä enää muista miltä ne maistuvat/tykkäänkö niistä haha :D Pitäisi kyllä joku kerta testata, voisin yllättyä positiivisesti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, tänäkin aamuna pääsi aamupalalautaselle ♥ Kannattaa kyllä maistella ja selvittää tykkäätkö, minusta ainakin oikein herkullisia! :P

      Poista
  7. Mä kävin poruoiden pihapuusta pussillisen omenoita nappaamassa, tänään ajattelin tekaista kauraomenapaistoksen muutamasta 8) Suosikki syysherkkuni ♥ Hillo ei kuulosta pahalta, hyvää varmasti puuron kanssa! Kanttarellit, ahh pastassa ne näyttää hyville! Tänä vuonna vaan en taida kanttarellejä saada kun meidän sienien ja marjojen poimija ei ole ihan kunnossa:/ Oikein herkullisia ja raikkaita kuvia oot muuten näistä syksyn herkuista napannut, pojot siitä;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi oi, kauraomenapaistos on kans niiiin namia!! :P Mäkin haluan testata jotain hyvää omppupiirakkaa ehdottomasti :) Tänään laitoin hilloa myslin ja jogurtin joukkoon, oli muuten hyvää! Voi harmi, jospa sitten joku muu vuosi tekin pääsette kokkailemaan kantarelliruokia ♥ Kiitos ihana!

      Poista
  8. Todella kauniin syksyisiä kuvia! <3 Juuri itseasiassa ajattelin tehdä tällä viikolla ensimmäistä kertaa kanttarellipastaa, kiitos siis reseptistä! Mukavaa syksyä! :)
    www.cosmopolitan.fi/natalievilen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kiitoksia :) <3 Mukava kuulla, kiva jos reseptistä on hyötyä! Ja oikein kivaa syksyä sinnekin! ♥

      Poista
  9. Oii nam tuo pasta näyttää niin hyvälle!:) Tykkään muutenkin sienistä, toinen hyvä on sienirisotto! Ja itse tehty hillo on varmasti myös hyvää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvaa vaan oliko namia :P Oi sienirisotto kuulostaa ihan taivaalliselta, mä niin haluan kokeilla tuota!!

      Poista
  10. Siis nam mitä herkkukuvia ♥ Voi kun noilla pääsisi herkuttelemaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuule sienimetsään tai omppupuuta kurkistelemaan vaan, niin pääsee nauttimaan vastaavista herkuista ;) ♥

      Poista

Blog Design by Get Polished